top of page
88.jpg

STEUN ONS VOEDSELBOS

Naast voedselvoorziening kan een voedselbos dienst doen op verscheidene vlakken. 

THERAPEUTISCH VLAK
door contact met de natuur

SOCIAAL VLAK

ontmoetings- & recreatieruimte

CULTUREEL VLAK

kunstenroute

ECONOMISCH VLAK

circulaire & lokale economie

75.jpg

HOE DOEN WE DAT?

Onze droom is groots, om dit te kunnen realiseren hebben we om en bij de 150.000 euro nodig. We beginnen klein en zoeken via deze crowdfunding fondsen om materiaal aan te schaffen, zoals bomen, bodembedekkers, wortels, knollen, vijverdoeken, een speeltuin, etc. 

We hebben al heel wat kunnen verwezenlijken dankzij onze leden, vrijwilligers, wwoofers en reeds bestaande en toekomstige samenwerkingspartners, zoals OCMW Melle / Merelbeke & Gent, Karus, De Keiberg, BUSO: Sint Gregorius te Gentbrugge, Bee Wise vzw, Duo Days, Gemeente Melle, Time-out projecten, Wwoof Belgium en CANO projecten.

STEUN ONS IN DE CREATIE VAN ONS VOEDSELBOS  EN GENIET MEE VAN EEN WEELDERIGE BIODIVERSITEIT. 

Met jouw bijdrage creëren we een duurzame plek, een natuurlijke ontmoetingsplaats die leeft op het ritme van moeder Natuur.

WAAROM DOEN WE WAT WE DOEN?

 

Graag zouden wij ons project willen verrijken door het aanleggen van ons voedselbos van 2.2 hectare voor de lokale bevolking.

 

Een voedselbos geeft de mogelijkheid om een ecologisch en duurzaam voedselsysteem te creëren. Door verschillende lagen beplanting op eenzelfde oppervlakte aan te leggen, bevorderen we biodiversiteit, versterken we onze omgeving en ontstaat er een regeneratief proces voor de grond. Zo is er een verrijking in plaats van een uitputting van de bodemstructuur. Mede dankzij deze regeneratieve landbouw kunnen we de belastende processen zoals pesticidegebruik, transport en watervoorziening sterk reduceren tot zelfs bannen.

Ons voedselbos maakt deel uit van een recreatief domein waar plaats is voor o.a. permacultuur, volkskeuken, volkstuintjes, co-working space, allerhande workshops en events, het tentoonstellen van alternatieve woonvormen en allerhande ontspannings- en leermogelijkheden voor jong en oud. 

6.jpg
252.jpg
148.jpg
256.jpg
133.jpg

WIL JIJ OOK MEE ONDERSTEUNEN?

Samen bouwen we aan een weelderige plek ter inspiratie voor de komende generatie en om meer harmonie te creëren met de natuur.

Doneer een bedrag op onze spaarrekening en krijg als wederdienst een geweldige reward naargelang jouw gedoneerd bedrag. 

VZW DWARSLIGGER

BE86 8904 4440 7450

MEDEDELING

‘crowdfunding’

REWARDS

VANAF 10 EURO

Wordt meter of peter van onze zaadjes en kom ze samen met ons planten. De eerste 100 mensen krijgen ook een bundel kruidenfiches.

VANAF 30 EURO

Rondleiding / voorstelling van het project
+

Losse sessie yoga in de serre van Dwarsligger

VANAF 60 EURO

Workshop Permacultuur

VANAF 100 EURO

Weekendje Dwarsligger voor 2 personen

BNB + Workshops / Learnshops

VANAF 500 EURO

Organiseer jouw uniek evenement bij Dwarsligger

Denk maar aan een teambuildingsdag of een geweldig feest 

Graag willen we jullie vragen om deze campagne te delen onder vrienden, familie, collega's om zo ons netwerk nog meer uit te breiden. 

LET'S CONNECT 😊

347.jpg
343.jpg
bottom of page