88.jpg

SUPPORT US

DOELSTELLINGEN

- BIODIVERSITEIT CREËREN

- CO2 VERMINDERING DOOR HET PLANTEN VAN BOMEN

- LOKALE PRODUCTIE EN CONSUMPTIE VAN GEWASSEN

- GEEN GEBRUIK VAN PESTICIDES, NOCH CONSERVEERMIDDELEN

- KORTE KETEN STIMULEREN

- ZERO WASTE PRINCIPE HANTEREN

- LESSENPAKKETTEN I.V.M. PERMACULTUUR EN VOEDSELBOSSEN AANBIEDEN

252.jpg

STEUN ONS MEE IN DE CREATIE VAN HET GROOTSTE VOEDSELBOS VAN VLAANDEREN EN GENIET MEE VAN EEN WEELDERIGE BIODIVERSITEIT. 

Rekening houdend met de aankomende voedsel- en economische crisis lijkt een voedselbos een belangrijke stap in de baan naar een zelfvoorzienende lokale plek. Wanneer de fauna en flora toeneemt, zullen er mogelijkheden zijn tot zelfpluk en voedselpakketten. Met dit voedselbos willen we de korte keten nog meer ondersteunen, waardoor we eveneens meer duurzaam kunnen omgaan met onze voedselvoorziening. Door lokaal en ecologisch te werken, reduceren we verpakkingsmiddelen, pesticiden en transportvervuiling.

 

Natuurlijk mogen we het educatief luik niet vergeten waar we op inspelen via learnshops omtrent permacultuur, herborisme, conserveren... Op therapeutisch vlak weten we dat werken in de natuur een zeer grote rol kan spelen om terug in balans te komen. We stellen dan ook graag een volledige programma samen voor mensen die 'samenlevingsmoe' zijn

of voor jongeren die 'schoolmoe' zijn.

In de natuur werken en leren in combinatie met yoga, meditatie, zelf maaltijden maken uit de tuin, kunst en ambachten ontdekken, ... brengt de mens terug in z'n creatieve kracht.

 Doneer mee en laten we het grootste voedselbos van Vlaanderen creëren.