top of page

do 15 dec.

|

Peter Vereecke

Peter in Dwarsliggersland

De vreemde ideeën van een complotdenker... Presentatie door Peter Vereecke over zijn parcours en discours.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Peter in Dwarsliggersland

Tijd en locatie

15 dec. 2022 19:30 – 21:00

Peter Vereecke, Best 'vzw Dwarsligger' intikken in de gps, Gontrode Heirweg 141, 9090 Melle, België

Over het evenement

Wat mag je verwachten? 

Peter Vereecke wordt door sommigen wel eens ‘Vlaanderens bekendste complotdenker’ genoemd. Zelf is hij over het eerste niet zeker en vindt hij het ook van weinig belang. Maar over het tweede laat hij geen twijfel meer bestaan en hij zegt het onomwonden: Ja, ik ben een complotdenker! 

Jarenlang onderzoek hebben hem tot deze zekerheid gebracht: er is een elite, zij hebben een plan en wij moeten als mensheid individueel en collectief in het verweer. Over dit wonderlijke fenomeen van ‘wakker worden’ wil hij ons vanuit eigen ervaring spreken en duidelijk maken wat er momenteel in de wereld gaande is. Verwacht geen saaie deprimerende lezing. Hij wil je vergasten op een kruidige tapas-schotel, geserveerd met ontspannende humor en verheffende muziek om aan te tonen dat we met z’n allen al zo lang op zovele domeinen zo onvoorstelbaar belogen en bedrogen zijn door een elite die hij omschrijft als ‘club EL’. We ‘moeten’ wakker worden en opstaan om terug onze waardigheid, waarheid, vrijheid en gezondheid op te eisen. Het is er in alle opzichten (de) tijd voor! 

Wie is Peter Vereecke? 

Hij is zeer zeker niet als complotdenker geboren. Zijn leven voltrok zich de eerste 44 jaar van zijn bestaan heel conservatief, traditioneel, katholiek en op alle vlakken conventioneel. Geboren op 26 februari 1956 te Sleidinge liep hij college te Eeklo en studeerde klassieke filologie te Gent. Hij huwde, kreeg twee kinderen, was eerst leraar Latijn maar nam dan het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Hij raakte hierdoor voluit geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de gemeentepolitiek van Evergem, waar hij van 1995 tot 2000 burgemeester was. Rond de millenniumwissel begon hij zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij veel boeken, ging naar allerlei lezingen en ondernam een aantal reizen. Zijn inzichten over wereld, leven, mens zijn er drastisch door veranderd. Vanaf 2008 werd hij opnieuw maatschappelijk actief met een monoloog ‘Moeder, waarom leven wij?’, de burgerbeweging Belfort-group en een bewustzijnsbeweging Diogenes waarmee hij al aan zo’n 100 sprekers een spreekplatform gaf. Als resultaat van zijn zoektocht ontwikkelde hij een aantal presentaties over zowel muzikale als maatschappijkritische of speciale thematische onderwerpen. Telkens is het zijn ambitie om de interesse te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie. Hij beweert niet de pretentie te hebben op dé waarheid, maar hij bevestigt wel telkens gestreefd te hebben om de werkelijke toedracht te vinden. Hij is in geen enkele opvatting ingegraven en blijft open staan voor alle bemerkingen en kritiek. In het najaar van 2019 schreef hij zijn boekje ‘Peter in wonderland’, dat je gratis kan krijgen als pdf-bestand.

Belangrijke opmerkingen

ENKEL vzw Dwarsligger LEDEN kunnen deelnemen aan events bij vzw Dwarsligger. Door onze groei vragen we ons te helpen met verlagen van leden administratie, m.a.w. iedere deelnemer apart lid maken (kies in de menu "Deelnemen > Lid worden online", uw account vind je in de submenu van "Home"), maar we begrijpen dat dit soms niet mogelijk is en willen ons dan ook flexibel opstellen. U kunt tickets kopen voor niet-leden, mits u kiest voor tickets incl. lidgeld (€3 lidgeld/maand). Wanneer u ons een uniek email adres geeft per ticket kunnen wij hen na betaling van het ticket (online of aan de inkom) toevoegen tot de leden op onze website, zij zullen hiervan automatisch een mail ontvangen.

Betaling met debitkaart
(gewone bankkaart)

We hebben gemerkt dat voor debitkaart betalingen ook een CVV code gevraagd wordt, terwijl dit enkel voor kredietkaarten van toepassing is. Dit is een bug bij onze betaaltoepassing (SumUp op Wix) waar wij zelf geen wijziging in kunnen doorvoeren, daarom hieronder een woordje uitleg over hoe je bij ons met debitkaart (gewone bankkaart) kan betalen.

  1. Vul je kaart nummer in

  2. Vul de vervaldatum in

  3. geef "123" of "000" als Beveiligingscode (CVV) (veld mag gewoon niet leeg zijn om verder te gaan.

  4. Vul de naam gedrukt op de bankkaart in bij "Naam kaarthouder".

wanneer je dan verder gaat door op de knop "Koop nu" te klikken krijg je het scherm dat je gewoon bent om online betalingen te doen met jouw kaart.

bottom of page