top of page

Om deel te nemen aan activiteiten op onze locatie moet je lid zijn/worden, dit kan reeds voor €3 voor één maand.

Lid worden kan hier.

Ter plaatse kan je enkel met CASH betalen (bar, lidgeld, ...)

di 26 jul

|

Bodymindtherapie

Losse zomer sessies bio-energetica

Voor al wie eens kennis wil maken met bio-energetica of wie het al kent en graag nog even alles komt losgooien en voelen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Losse zomer sessies bio-energetica
Losse zomer sessies bio-energetica

Tijd en locatie

26 jul 2022, 19:30 – 21:30

Bodymindtherapie, Gontrode Heirweg 141 Best nummer 6 intikken op de gps ipv 141, 9090 Melle, België

Over het evenement

Bio-energetica  werd ontwikkeld door Alexander Lowen, een leerling van Willem Reich, na  20 jaar therapeutisch werk met cliënten. Hij heeft daarbij veel  aandacht voor de energetische processen van lading en ontlading in het  lichaam.  Of zoals hij het zelf beschrijft: ‘Bio-energetica is een  manier om de persoonlijkheid te begrijpen met het lichaam en de  energetische processen als uitgangspunt. Deze processen, namelijk de  productie van energie door de ademhaling en de stofwisseling en de  ontlading van energie in beweging zijn de basisfuncties van het leven.  Hoe je reageert op levenssituaties wordt bepaald door de hoeveelheid  energie die je hebt en het gebruik dat je er van maakt. Het ligt voor de hand dat je het leven beter aan kunt als je meer energie hebt die  vrijelijk kan worden omgezet in beweging en expressie.’

Lowen  is er van overtuigd dat het lichaam en de geest wat betreft hun functie identiek zijn. Dat wil zeggen, wat er in de geest omgaat weerspiegelt wat er in het lichaam gebeurt en andersom. En dat is ook zo op een  dieper, onbewust niveau. Door verstarring of chronische spanning wordt  de levensenergie verminderd en de energie verlaagd. We vinden die chronische spanningen terug in een onbewuste lichaamshouding of spierstand. Als we de persoon terug helemaal willen laten kunnen genieten van het leven en zijn emotionele welzijn willen vergroten, zullen we dan ook aan die chronische spierspanningen moeten werken.

Hiervoor ontwikkelde hij een hele reeks oefeningen die er op gericht zijn de natuurlijke vibratie van expansie en contractie in het lichaam te herstellen. Een levend lichaam klopt en vibreert. Het doel van de sessies is een levend lichaam dat in staat is het genot, de pijn, de vreugde en het verdriet van het leven helemaal te ervaren. Het is immers de onderdrukking van al deze gevoelens in onze kindertijd die de onbewuste, chronische spierspanningen heeft doen ontstaan en ons nu te veel in oude houdingen (letterlijk en figuurlijk) vast houdt.

Wil je:

- Spanning in je lichaam wil leren loslaten?

- Uit je hoofd wil komen en naar je gevoel leren gaan?

- Meer geaard zijn en een stevige basis vinden?

- Contact maken met je eigen energie?

- Je energie laten stromen en je ‘heel’ voelen?

Deel dit evenement

bottom of page